سجل اكلتك المشهورة فى بلدك

هاله القمر

عضو جديد
إنضم
May 6, 2007
المشاركات
9
السلام عليكم ورحمة الله اهلا ومرحبا بكل عضو يدخل المنتدى رقيق المسمى لذا ارجو من كل عضو فى المنتدى ان يذكر لنا الاكلة المشهورة فى بلده وكيفية الاعداد لكى نستفيد جميعا وسوف ابدأ بنفسى أولا مصر بلدى مشهورة بعدة اكلات لكن سوف اذكر لكم الكشرى المصرى المقادير كوب عدس اسود كوب ارز 2كوب من المكرونة مقدار من صلصة الطماطم ملح كمون مقدار من البصل المحمر فى الزيت ثوم نبدا بسلق العدس مع الارز حتى النضج وسلق المكرونة وعمل دقة توم مع ملح وكمون ومقدار من الخل كيفية التقديم اهم شى وضع الارز اولا ثم المكرون ومقدار من الصلصة ورش البصل المحمر وبالهنا والشفا :SugarwareZ-034:
 
السلام عليكم ورحمة الله مبركاته

اختى فى الله هالة

اولا بقولك اهلا بيكى معانا فى بيتنا الجميل واللى اصبح بيتك وزاد نوره بوجودك اكيد :eek:

ثانيا بشكرك جدا على مشاركتك وفكرتها جميلة بجد بارك الله فيكى

وبعدين انا برضه مصرية جداااااااااااا وانتى بقة قلتى الاكلة اللى بموووووووت فيها (( الكشررررى)) ;)

وخصوصااااااااااا بالدقة والشطططططة :SugarwareZ-123:


اشكرك حبيبتى منورة والله جزاكى الله كل خير وتمنياتى ليكى بالتوفيق والتقدم الدائم :eek: :eek:


اختك فى الله

نغم
 
اختى (( هالة ))

اهلا بيكى معانا فى المنتدى

وفكرتك جميلة جدااا بس انا كمان الكشرى ده معاايا حكاية

وبلاش ااقول على طريقة اكله بعدين تدعوا عليه

باذن الله استاذة المطبخ فى المنتدى يحطه احسن الوصفات

موضوع جميل

تحياتى
 
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته اشكر الاخت نغم والاخوة التعليق الجميل وفعلا كلنا ضعاف امام أكلة الكشرى المصرى ويلزمها كوب شاى كشرى ايضا وطبعا المسقعة فظيعة وخصوصا بالطريقة هذه مقدار من الباذنجان المحمر ونحمر فصين ثوم ويضاف قليل من الطماطم المقطعة والفلفل الاخضر ويقلب قليلا ويضاف الملح والكمون ومقدار من الخل حسب الطلب ويضاف اخيرا الباذنجان المحمرلمدة دقيقة وبالهنا والشفا وايضا يلزمها كوب شاى كشرى على مياة مغلية وقولوا رايكم ايه واكله بلدكم ايه
 
احنا بقة عندنا طبعا فى مصر اكلة مشهورة جدااااااااااا

كل الطبقات بتاكلها وخصوصا فى العيد الاضحى

وهى الفتة

الفتة:

المقادير:

1/2 كيلو لحم ضانى(لحم غنم ) بالعظم
بهارات (عود قرفة وحبان ومستكة وملح وفلفل )+بصلة وحبة طماطم
2 رغيف خبز كبير محمص ومكسر قطع صغيرة
3 كوب ارز مصري ابيض مطبوخ (الطريقة العادية لطهى الارز)
مقادير التقلية :

1- التقلية بالصلصة
3 فص ثوم مفروم
1/2 كوب خل + 1/2 كوب مرقة اللحم
1 كوب عصير طماطم
ملح وفلفل
2- التقلية البيضاء بدون صلصة (نفس المقادير السابقة بدون الصلصة ولكن نزود 1/2 كوب مرقة )
طريقة التقلية :

- نضع الزيت على النار ونحمر فيه الثوم وعندما يصبح لونه ذهبى نضيف الخل والشوربة بعد ان نكون خلطناهم سويا - - - - نضيف الملح والفلفل ونراعى نسبة الملح فى الاكلة كلها ونضيف عصير الطماطم ونتركها تغلى حتى تتسبك الطماطم نزود شوية شوربة .
- اما التقلية اللى من غير طماطم هى نفس الخطوات ولكن لا نضيف عصير الطماطم بس نزود الشوربة ونطفى النار عليها بعد ماتغلى.
الطريقة :

- تسلق اللحمة فى الماء المغلى مع اضافة كل البهارات المرفقة حتى تنضج تماما فى صينية بيركس نكسر الخبز المحمص ويوضع فى الصينية .
- نصب عليه تقريبا 4 كوب مرقة ساخنة جدا ونتركها حتى تتشرب المرقة وبعدين نضيف قليل من التقلية على الخبز.
- نضيف الارز المسلوق واذا لاحظتى ان الخبز محتاج مزيد من المرقة انتى وراحتك .
- المهم بعد اضافة الارز نصب باقى التقلية على وجه الطبق ونحمر اللحمة المسلوقة فى السمن وترص على الوجه

بالف هنا وشفا​
 
انا من الاردن و اكلتنا المفضلة هي المنسف

المكونات : أرز
خبز شراك
لحمة
جميد
سمن بلدي
صنوبر
نقوم بعمل لبن من الجميد عن طريق دعكة في الماء.
نغلية على النار و ثم نضع علية اللحمة بعد غسلها جيداً،و نتركه يغلي حتى تنضج اللحمه،
و نطبخ الارز على مع السمن البلدي
و نضع الاشراك في صينبة التقديم و نصب فوقها الارز و نضع اللحمة و تزين بالصنوبر

و صحة و عافية
 
انتوا قلتوا الكشري والمسقعه وسبتوا الفول والطعميه انا هجبلكوا وصفه الطعميه انشاء الله , وشكرا علي الموضوع الجامد ده.
 
انتوا نسيتوا الفول والطعميه صح,وانا هجبلكوا وصفه الطعميه انشاء الله وشكرا علي الموضوع الجميل ده.
 

أحدث المواضيع

أعلى