حنان المصرية
عضو ذهبي
- إنضم
- Dec 19, 2009
- المشاركات
- 6,991
شرح بالصور طريقة عمل شوربة العدس المصرية و الشامية اللذيذة شوربة العدس من الاكلات المحبوبة للاسر المصرية وهي مفيدة فى فصل الشتاء لانها تدفئ الجسم من شد البرد
والان اترككم مع النوع الأول شوربة العدس او جبه المصرية
شوربة العدس ابو جبة بالصورسهله ولذيذه ومغذيه
المقادير
كوب عدس ابو جبه
كوب لسان العصفور او نصف كوب حسب الرغبة
كوب لسان العصفور او نصف كوب حسب الرغبة
كوب عصير طماطم
ثلاث فصوص توم
بصله متوسطه مقطعة
ملح وفلفل وكمون
الطريقة
بنقى العدس ويتغسل كويس وبيتسلق 3/4 سلق
وبعدين بيتغسل كويس
بعد كده حله على النار وفيها الزيت وبعدين نحط البصل يتحمر شويه وبعدها عصير الطماطم والملح والفلفل والكمون
وبتتساب تتسبك
وممكن تحطى وحده مرقه دجاج لو حبيتى انا عملت الشوربة من غيرها بس بجد طلعت روعه
بعد كده بنضيف كمية ميه مناسبة
اول ماتغلى بنضيف العدس المسلوق والتوم المهروس ولسان العصفور
وبيتقلب وبيتغطى عليها وبنهدى النار ونسبها تستوى
وبعدين بيتغسل كويس
بعد كده حله على النار وفيها الزيت وبعدين نحط البصل يتحمر شويه وبعدها عصير الطماطم والملح والفلفل والكمون
وبتتساب تتسبك
وممكن تحطى وحده مرقه دجاج لو حبيتى انا عملت الشوربة من غيرها بس بجد طلعت روعه
بعد كده بنضيف كمية ميه مناسبة
اول ماتغلى بنضيف العدس المسلوق والتوم المهروس ولسان العصفور
وبيتقلب وبيتغطى عليها وبنهدى النار ونسبها تستوى
طبعا كل شويه نقلبها عشان لسان العصفور ميلزقش فى الحله
ولما تستوى بنطفى عليها
الان مع شوربة العدس على الطريقة الشامية
المقادير
1|4 ك عدس اصفر
بصله
جزرة
بطاطسيايا
مكعب ماجى
سمن
3|4 ك لبن
بصله
جزرة
بطاطسيايا
مكعب ماجى
سمن
3|4 ك لبن
ماء او شوربه
الطريقة
نقطع البصله والجزرة والبطاطس مكعبات
نغسل العدس
نشوح الحاجات كلها مع بعض فى السمن
نضيف الماء او الشوربة لحد ما تغطى العدس
نشوح الحاجات كلها مع بعض فى السمن
نضيف الماء او الشوربة لحد ما تغطى العدس
نتركهم لحد ما يستوى
نضربهم بالخلاط
ونصفى
نرفع الحله على النار نضيف اللبن والماجى والكمون ونضبط الطعم
يغلى شويه وبالهنا
واستنو مع اكلات جديدة وشهية