كعك العيد

احساس

مؤسسي الموقع
إنضم
Sep 11, 2006
المشاركات
3,792
الإقامة
مصرية وافتخر
كل سنة وانتم طيبين
خلاص قرب العيد وطبعا الناس بتجهز له من الاسبوع اللى فات
وعشان نكون متابعين للحركات الاجتماعية هاقدم لكم اليوم طريق عمل
كعك العيد
اولا هنبدء بالعجمية للحشو

المقادير لحشو العجمية 3

3ملعقة كبيرة سمن
2 ملعقة كبيرة دقيق
1 ملعقة صغيرة سمسم
1 كوب عسل نحل
1 ملعقة ماء ورد
10738328066982469141eb.gif

الطريقة لحشو العجمية
- يُحمر الدقيق والسمسم في السمن على نار متوسطة حتى يميل لونه للاصفرار.
- يُضاف العسل ويقلَّب باستمرار حتى يبدأ الخليط في الغليان ويغلظ قوامه.
- يرفع من النار ويضاف ماء الورد ويترك ليبرد.
- يشكل على هيئة كرات صغيرة في حجم البندق للحشو.
يمكن إضافة 2/1 كوب من المكسرات المفرومة المفضلة للعجمية بعد رفعها من النار.
يجب عدم طهي العجمية لمدة طويلة حتى لا تجف.
يمكن استعمال الملبن أو حشو التمر بدلاً من العجمية.

10738328066982469141eb.gif


المقادير للكعك

cont41831xi1.jpg

1 ملعقة كبيرة خميرة
2/1 ملعقة صغيرة سكر
2/1 كوب ماء دافئ
2 كوب سمن
5 كوب دقيق
1 ملعقة صغيرة رائحة كعك (أو محلب وينسون وشمر مطحون)
1 ملعقة كبيرة سمسم
2/1 ملعقة صغيرة ملح
2/1 1 كوب ماء دافئ للعجن
10738328066982469141eb.gif


الطريقة للكعك
- تُخلط الخميرة والسكر والماء الدافئ جيداً وتترك حتى تتفاعل.
- يُسخن السمن جيداً حتى يقدح.
- ينخل الدقيق والملح ورائحة الكعك، وينثر السمسم فوق خليط الدقيق.
- يصب السمن الساخن فوق الدقيق بحذر، ويقلب بملعقة خشب حتى يبرد الخليط قليلا، ثم يفرك باليد جيداً حوالي 20 دقيقة.
- يضاف خليط الخميرة إلى الدقيق و يُدعك باليد مع إضافة الماء تدريجياً، ويستمر في الدَّعك حتى يتكون عجين متماسك وناعم.
- يغطى العجين ويترك ليختمر في مكان دافئ.
- يُقطع العجين على شكل كرات صغيرة في حجم عين الجمل (الجوز) مع الدعك جيداً.
- تجوف كل كرة على شكل كوب صغير وتُحشى بالعجمية وتقفل جيدا على شكل كرة، ثم يضغط عليها بخفة لتشكل دائرة صغيرة وتزين بالمنقاش.
- ترص الوحدات في صاج، وتغطى وتترك لتختمر مرة أخرى حتى يتضاعف حجم الكرات.
- تخبز في الرف الأوسط من فرن حرارته 375 درجة فهرنهيت لمدة 25-30 دقيقة، أو حتى يصير لونها ذهبياً.
- تترك لتبرد تماماً وترش بالسكر البودرة.

وبالهنا والشفا يا طعمين​


:mnb::mnb: :mnb:​
 

المواضيع المتشابهة

احساس..... حبيبتى

كل سنه وانتى طيبه يا قمر

وطبعا موضوع عسل وجميل خااااالص

بس لسه المقادير التانيه احساس

عايزين الغريبه والبتيفور والبسكويت والشكلمه وكده يعنى

حنستنى المقادير يا قمر

ومقدما تسلم ايديك بس عايزين ندوق
 
ووووواااووو

كحك العيد مره واحده تسلم ايدك يا قمر علي الوصفه الجميله

في انتظار الغريبه والبسكويت
 
ضى القمر

شكرا لك على ردك الجميل يا جميلة
وان شاء الله اعمل اللى ربنا يقدرنى عليه واحطلكم الوصفات الباقية
بس الوصفة عليها نص جنيه قلتى ايه ههههههههه؟؟
تسلمى يا قمر القمرات
 
وااااااااااااااا
كعك مرة واحدة باراحة علينا يا احساس
بس شكل الكعك حلو قوى
بجد تسلم ايدك يا جميل
وفى انتظار المزيد
 
يامي يامي لذيذ جدا
بس كدة بوظتيلي الرجيم
اعمل اية انا بقى
تسلم ايدك
اختكم في اللة
 
احلا الاوقات
كلى ولا يهمك ده عيد واحد للكعك وبعدين ارجعى للرجيم تانى
اوك ياقمر
بالهنا والشفا
 
ميرسي احساس علي الكحك اللذيذ زيك والطريقة السهلة
وكل سنة وانتي طيبه يا قمر
 
موضوعاتك مش كلام حلو يا حلو موضوعاتك كلام فى محلو
شكرا على الوصفة وفى انتظار جديدك

تقبلى تحياتى
 
رد: كعك العيد

مودى
شكرا لك على الكلام اللى كله ذوق
وبالهنا والشفا كعك العيد
 

أحدث المواضيع

أعلى